Καιρός: τοπικές συννεφιές την Πέμπτη

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι-νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε νότιους με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και στην περιοχή του Καστελλόριζου 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, βαθμιαία στα δυτικά ηπειρωτικά και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.