Καιρός: ήλιος και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, που από νωρίς το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στην Ήπειρο, με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή όμβρων τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια, όπου τις πρωινές ώρες πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά και στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα βορειοανατολικά από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.