Ελεύθερος ισοβίτης – πρώην ιερέας των Φαρσάλων

Ελεύθερος αφέθηκε την περασμένη Πέμπτη ο ισοβίτης – πρώην ιερέας των Φαρσάλων που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου με αφορμή την υπόθεση της μισθοδοσίας ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερίας, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή προχθές την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 44χρονου ισοβίτη (σ.σ. καθαιρέθηκε από ιερέας) με τον συνήγορό του, με αφορμή το γεγονός ότι ο πρώην ιερέας έχει ήδη εκτίσει τα 8,5 έτη φυλακής και παράλληλα έχει εργαστεί την ίδια περίοδο, να αιτείται την εφαρμογή του άρθρου 94 («περί συνολικής ποινής σε περίπτωση στερητικών της ελευθερίας ποινών») του νέου Ποινικού Κώδικα, επικαλούμενος τα 20 έτη, την ανώτερη συγχωνευτική ποινή, καθώς με τα ημερομίσθια ο κρατούμενος έχει συμπληρώσει τα 15 έτη φυλάκισης.

Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση αναστέλλοντας την ποινή χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Ο πρώην ιερέας έλαβε ήδη αποφυλακιστήριο από τις Φυλακές Λάρισας, με τον συνήγορό του να διευκρινίζει στην «Ε» πως «πρόκειται για τον πρώτο ισοβίτη που αποφυλακίζεται χωρίς όρους».
Ο πρώην ιερέας θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό η οποία έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, τον Μάιο του 2018 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση συν επτά έτη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην ιερέας επί σειρά ετών «φούσκωνε» τις καταστάσεις μισθοδοσίας άλλων ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος για να εισπράξει περί τα 3,8 εκατ. ευρώ. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τον Μάιο του 2018 μαζί του καταδικάστηκαν και δύο φερόμενοι ως συνεργοί του – υπάλληλοι της ΔΟΥ, ενώ αθωώθηκαν ένας ακόμη ιερέας και άλλοι δύο εφοριακοί.

Πηγή: eleftheria.gr