Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων: Μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας εδώ και τώρα

Κάθε χρόνο βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η πρώτη φθινοπωρινή βροχόπτωση βούλιαξε ολόκληρες περιοχές στη χώρα, αφήνοντας πίσω καταστροφές και ζωές που χάθηκαν.

Τώρα χτυπήθηκε ο Δήμος Φαρσάλων, η Ζάκυνθος, η Ιθάκη, η Κεφαλονιά, η Καρδίτσα. Πέρσι και πρόπερσι η Μάνδρα, η Ρόδος και άλλες περιοχές.

Η κυβέρνηση, η τωρινή και οι προηγούμενες, βάζουν μπροστά τα σπάνια καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Η καραμέλα των «ακραίων ή σπάνιων» καιρικών φαινομένων χρησιμοποιείται για να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της πολιτικής που ακολουθούν με αποτέλεσμα να μένει ανοχύρωτη η ζωή των εργατικών λαϊκών στρωμάτων με την πρώτη ψιχάλα.

Για όλες τις καταστροφές (πλημμύρες, φωτιές, σεισμοί) για τους κυβερνώντες και τους μηχανισμούς στήριξής τους φταίει οτιδήποτε άλλο εκτός από τους ίδιους. Η αιτία των καταστροφών που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους δεν έχει σχέση ούτε με ακραία ούτε με σπάνια καιρικά φαινόμενα. Αιτία είναι η παντελής έλλειψη υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι κυβερνήσεις και η πολιτική τους έχουν στο επίκεντρο πως θα γεμίσουν με πακέτα και επενδύσεις τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Πως θα εξασφαλίσουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων στους μεγαλοεργολάβους που θα τα εκμεταλλεύονται για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Τον αιώνα πού ζούμε και το επίπεδο της επιστήμης όλα αυτά τα προβλήματα μπορούσαν να μην υπάρχουν, με το αναγκαίο επιστημονικό τεχνικό προσωπικό στην Τεχνική Υπηρεσία  του Δήμου μας, να έχουν γίνει τα απαραίτητα μεγάλα έργα, όπως το φράγμα στο Παλιοδερλί, με την απαίτηση για οικονομοτεχνική στήριξη από το κράτος. Δυστυχώς όμως οι πολιτικές τους έχουν στόχο μόνον να εξασφαλίζουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων με τους μεγαλοεργολάβους  που τα εκμεταλλεύονται μόνο για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων απαιτεί εδώ και τώρα:

Μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας

Να αποζημιωθούν στο 100% για τις καταστροφές που υπέστησαν οι λαϊκές οικογένειες και οι αγροκτηνοτρόφοι
Απαλλαγή των πληγέντων από εφορία, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και δάνεια προς τις τράπεζες
Στελέχωση άμεσα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας με πλήρες επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό και
άμεση έναρξη των απαραίτητων σχεδιασμών και μελετών από την ΤΥ, για την άμεση  έναρξη εργασιών κατασκευής του μεγάλου φράγματος στο “Παλιοδερλί” Ενιπέα, το οποίο θα φέρει πολλαπλά οφέλη σε όλη την περιοχή του Δήμου μας, αλλά και ευρύτερα  στο νότιο τμήμα του νομού Λάρισας Μαγνησίας.