Στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία

Στις πληγείσες περιοχές της επαρχίας Φαρσάλων βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κεντρική Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, η αναπληρωτής τομεάρχης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης και ο συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος του κόμματος, Φάνης Κουρεμπές.

Στην περιοχή των Φαρσάλων το κλιμάκιο συνόδεψαν η βουλευτής Λάρισας, Άννα Βαγενά, ο συντονιστής γραμματέας της  Ν.Ε., Βασίλης Ζωγράφος, ο αναπληρωτής συντονιστής, Χρήστος Τσιόπας, το μέλος της Ν.Ε., Εύη Παπανίκα, ο εκπρόσωπος της Ο.Μ. Φαρσάλων, Νάσος Νικόπουλος, ο πρώην βουλευτής, Νίκος Παπαδόπουλος, ο συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε., Χρήστος Παπαδημητρίου και μέλη του ίδιου τμήματος.

Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, ζήτησε την άμεση αποζημίωση όλων των παραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν και την επίσπευση και στο 100% χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης. Αναφέρθηκε ακόμη στα εργαλεία για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων και των υποδομών (ιδιωτικών και δημόσιων) και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ βρίσκεται με όλες του τις δυνάμεις σταθερά στο πλευρό των αγροτών, των πληττόμενων πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης καταθέτοντας την εμπειρία του σε ανάλογες καταστροφές και διεκδικώντας να ενεργοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ