Συμψηφίζονται τα τέλη εκτίμησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες αγρότες του φαινομένου «Ιανός»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτέρως δυσχερείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους αγρότες των περιοχών της πατρίδας μας που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε η θεομηνία «Ιανός», αποφάσισαν τον συμψηφισμό των τελών εκτίμησης των ζημιών με τις αντίστοιχες αποζημιώσεις που θα δοθούν από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό.

Η συγκεκριμένη απόφαση προστίθεται στη δέσμη μέτρων που λαμβάνονται από την πρώτη στιγμή για την ανακούφιση των πληγέντων γεωργών και κτηνοτρόφων και αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου που χτυπήθηκαν από το φαινόμενο από τις 17 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου του 2020.

Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το Υπουργείο και ο ΕΛΓΑ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών σε φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, προκειμένου να ανοίξει άμεσα ο δρόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων.