Στο πλευρό του Δήμου Φαρσάλων η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Την αμέριστη υλική και ηθική συμπαράσταση στο Δήμο Φαρσάλων που υπέστη πρωτοφανείς καταστροφές από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, εξέφρασαν το πρωί της Τετάρτης στον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Θανάσης Νασιακόπουλος και το μέλος της διοίκησης της ΠΕΔ κ. Αντώνης Γκουντάρας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο των Φαρσάλων, συζητήθηκαν οι δυνατοί τρόποι συνδρομής σε όλα τα επίπεδα, ώστε το συντομότερο δυνατό να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή του τόπου.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η ΠΕΔ να συνδράμει με ειδικά μηχανήματα στις επιχειρήσεις καθαρισμού σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Φαρσάλων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η ΠΕΔ μαζί προσπαθούμε να μετρήσουμε τις τεράστιες πληγές στους δήμους της Θεσσαλίας. Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και όσο πιο γρήγορα γίνεται να επαναφέρουμε την κανονική οικονομική και κοινωνική ζωή. Είναι τεράστιες οι ζημιές και θα πρέπει πραγματικά να προωθήσουμε τους πολίτες για να ξεπεράσουν όσο μπορούν την τεράστια αυτή καταστροφή που έχει συντελεστεί.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε: «Σήμερα επισκεφθήκαμε τα Φάρσαλα και θα επισκεφθούμε και τους άλλους πληγέντες δήμους της Θεσσαλίας. Συζητώντας με το δήμαρχο διαπιστώσαμε σε ποια θέματα μπορούμε να παρέμβουμε είτε διαδικαστικά, είτε ουσιαστικά, είτε οικονομικά, είτε με μηχανήματα και ό,τι άλλο χρειάζεται. Έχουμε καταλήξει σε μία διαδικασία συνεργασίας με μηχανήματα για καθαρισμό, γιατί έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 1.500 σπίτια.

Θα είμαστε δίπλα στο δήμο και θα δούμε σε τι άλλο μπορούμε να συμβάλλουμε. Η καταστροφή στην περιοχή δεν έχει προηγούμενο. Θέλουμε να συνεργαστούμε και να

συμβάλουμε όσο γίνεται περισσότερο σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, στους δήμους της Θεσσαλίας.»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου και τον πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Νασιακόπουλο καθώς και τον κ. Γκουντάρα οι οποίοι σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό μας. Είναι πολύτιμη η συνδρομή τους στον αγώνα που δίνουμε για την επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι η ώρα που δεν περισσεύει κανείς ώστε η κοινωνία της επαρχίας Φαρσάλων να ορθοποδήσει το συντομότερο δυνατό».