Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων για τις πλημμύρες

Τα τελευταία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή των Φαρσάλων, επέφεραν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, υποδομές, αρδευτικά δίκτυα, οδοποιία, σπίτια κ.λ.π.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα οτι η περιφέρεια μας παραμένει ανοχύρωτη μπροστά στα όποια καιρικά φαινόμενα.

Η αντιπλημμυρική της θωράκιση είναι ανεπαρκής.

Την κύρια ευθύνη γι’αυτή την τραγική επαναλαμβανόμενη κατάσταση δεν έχουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφορες συγκυβερνήσεις των παραπάνω κομμάτων Μια πολιτική δραστικής μείωσης των δημοσίων επενδύσεων για έργα και υποδομές.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και των τοπικών παραγόντων. Τα αντιπλημμυρικά έργα που γίνανε πριν μερικά χρόνια, αποδείχθηκαν ανεπαρκή χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν την προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της επαρχίας μας. Η νέα δημοτική αρχή εδώ κι ένα χρόνο αναλώνεται σε έργα ” βιτρίνας”,(αγάλματα, ανακατασκευή πλατείας), και ούτε συζήτηση για αποτελεσματικά έργα πραγματικής αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων εκφράζει την συμπαράσταση της σε όσους ανθρώπους έπαθαν ζημιές και συνεχίζουν να περνούν δύσκολες ώρες από τις πλημμύρες.

Ζητούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που πλήγηκαν, να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.
Να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Αποστόλης Αναγνώστου