Τι πρότεινε ο Μάξιμος στον δεσπότη στον αγιασμό του ΕΠΑΛ Φαρσάλων;

Στον αγιασμό του ΕΠΑΛ Φαρσάλων παραβρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και εκτός από ευχές για καλή χρονιά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, στον χαιρετισμό του είχε  και παραινέσεις προς τον δεσπότη.

Απευθυνόμενος στον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο τον προέτρεψε του χρόνου να διαβαστεί το ανάγνωσμα του Απόστολου και στη δημοτική. Όπως είπε ο Μάξιμος, «οι αναφορές του αναγνώσματος στη σοφία και τα ερωτήματα για την αξία της συσσώρευσης γνώσεων αν δεν χρησιμοποιούνται για καλά έργα, είναι στη λόγια γλώσσα που, δυστυχώς, πολλοί δεν κατανοούν πλήρως».

Ο Λαρισαίος βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις στρεβλώσεις που υπάρχουν στη χώρα μας, όπου η επαγγελματική εκπαίδευση είναι ο «φτωχός συγγενής», όταν στην Γερμανία πάνω από το 70% των παιδιών ακολουθεί την τεχνική και όχι τη γενική εκπαίδευση. Με αποτέλεσμα, όπως είπε, να γεμίζουμε «κορνίζες με πτυχία στους τοίχους» πολλές φορές χωρίς κανένα επαγγελματικό αντίκρυσμα.

Το πρόβλημα, βεβαίως, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είναι και νοοτροπίας των οικογενειών, όπου ακόμη κι όταν τα παιδιά «δεν παίρνουν τα γράμματα» επιμένουν να… σπουδάσουν αντί να μάθουν μια τέχνη.