Καιρός: τοπικές νεφώσεις και βοριάδες την Τετάρτη

Που θα είναι πυκνότερες οι συννεφιές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στη δυτική Ελλάδα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Μικρή εξασθένηση των βορείων ανέμων, που θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα οι μέγιστες τιμές).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια μέχρι το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα στα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου..

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην  νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 30 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ από τα βόρεια σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με ένταση στο νότιο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα νότια σε νότιους-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.