Καιρός: ισχυροί άνεμοι την Τρίτη

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα οι μέγιστες τιμές).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της πείρου, η ελάχιστη τιμή θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου..

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην  νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 28 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Πιθανότητα ασθενών βροχών υπάρχει για την Εύβοια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία, στα νοτιοδυτικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!