Μια διαφορετική σχολική χρονιά ξεκίνησε στα Φάρσαλα

Διευθυντές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στις θέσεις τους, έτσι ώστε να υποδεχθούν και να καθοδηγήσουν τους μαθητές, σε μια πρωτόγνωρη χρόνια, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός, για το πως θα είναι η κατάσταση στις εκπαιδευτικές μονάδες, από την προηγούμενη χρόνια, ακριβώς μετά την καραντίνα.

Οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας επισκέφθηκε όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, που θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος,  χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην τοπική κοινότητα Σταυρού Φαρσάλων. Ακολούθως μετέβη για να τελέσει τον αγιασμό στο δημοτικό σχολείο Σταυρού. Λίγο αργότερα ο Σεβασμιώτατος μετέβη για να πραγματοποιήσει τον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου και του  Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο υπάλληλοι του δήμου παρέλαβαν 12.000 για τις σχολικές μονάδες της επαρχίας Φαρσάλων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Έτσι, μοιράστηκαν στα σχολεία, πέντε χειρουργικές μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, μέχρι να έρθουν στο Δήμο Φαρσάλων από τους αρμόδιους φορείς οι υφασμάτινες, που έχει προγραμματιστεί να γίνει έως την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε τμήμα έγινε ενημέρωση για τον τρόπο χρήσης της προστατευτικής μάσκας, ενώ αναλύθηκαν όλοι οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής και τα λοιπά μέτρα προστασίας. Ακολούθως μετά τον αγιασμό, οι μαθητές παρέλαβαν  βιβλία και αποχώρησαν από το σχολείο.

Εσκίογλου σε μαθητές: Το να φοράμε μάσκα είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης

Μιλώντας προς τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό ο κ. Εσκίογλου σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ως δήμος Φαρσάλων κάναμε ότι είναι δυνατό ώστε η χρονιά να ξεκινήσει με ομαλότητα. Θα είμαστε στο πλευρό καθηγητών και μαθητών για ότι χρειαστεί στην πορεία. Είναι μία δύσκολη και ιδιάζουσα περίοδος λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό καλώ όλους τους μαθητές να ακούσουν τις εκκλήσεις των μεγαλύτερων, της επιστημονικής κοινότητας και της πολιτείας και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το να φοράμε μάσκα είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης για τους δικούς μας ανθρώπους και το συνάνθρωπο. Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία σε όλους».

Στους αγιασμούς το παρόν έδωσαν ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Σταύρος Κουκουλιός, Δημήτρης Γούσιας και Κωνσταντίνος Μπρόζος καθώς, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκατζόγιας και  ο τοπικός σύμβουλος Φαρσάλων Κων/νος Βαρακλιώτης.