Χαρακόπουλος: Αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στην τουρκική απειλή

«Η ιστορία του τόπου μας είναι γεμάτη άθλους και θυσίες για την ελευθερία της πατρίδας, όπως ήταν η θυσία των εκτελεσθέντων πατριωτών της Γιάννουλης. Οι γενιές μας, που δεν γνώρισαν πόλεμο, συνειδητοποιούν σήμερα, με τις θρασύτατες απειλές της εξ ανατολών γείτονος, ότι η ελευθερία δεν ήταν πάντα αυτονόητη και ότι χρειάζεται σθένος και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των ηρωικά εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη Γιάννουλη και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο που ανεγέρθηκε στην πλατεία Θρακών -κατόπιν υιοθέτησης της πρότασης που διατύπωσε στον δήμο Λαρισαίων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ακόμη ότι «οι στιγμές που ζούμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς η Τουρκία ξεδιπλώνει απροκάλυπτα την αναθεωρητική πολιτική του νέο-οθωμανισμού, στοχεύοντας την κυριαρχία, ακόμη και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Απέναντι στη θρασύτητα της γείτονος, η χώρα μας αντιτάσσει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν δείξει ήδη τις ικανότητές τους όλο το προηγούμενο διάστημα, και μια ενεργητική διπλωματία, η οποία δημιουργεί ένα ισχυρό δίκτυο συμμαχικών κρατών κατά της τουρκικής απειλής, όπως φάνηκε και από τη συνάντηση της Κορσικής. Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά άμεσα ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με την απόκτηση νέων πολεμικών αεροσκαφών, φρεγατών και άλλων σύγχρονων εξοπλιστικών μέσων, με παράλληλη επανεκκίνηση της αμυντικής βιομηχανίας, που για χρόνια είχε περιπέσει σε αδράνεια. Δυστυχώς, όπως εδώ και καιρό επισημαίνω, το μόνο δίκαιο που αντιλαμβάνεται η Τουρκία είναι αυτό της ισχύος και γι’ αυτό, ήδη, από τη συζήτηση του προϋπολογισμού είχα επιμείνει στην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με γενναίο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Το σπουδαιότερο, όμως, “όπλο”, που εγγυάται και την επιτυχία της προσπάθειάς μας, είναι, χωρίς αμφιβολία, η αρραγής εθνική ενότητα, την οποία οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Αυτό νομίζω θα είναι και το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών της Γιάννουλης!».