Καιρός: ζέστη και βοριάδες το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο και μόνο στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην βόρεια Κρήτη υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Διατηρούνται οι βόρειοι άνεμοι, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, τοπικά, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της πείρου, η ελάχιστη τιμή θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: κατά τόπους στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην  νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 29 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Κυριακή

Στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά και στα Δωδεκάνησα τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια.