Καιρός: μελτέμια και την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριο. Τοπικές νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια και στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.  Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 30 βαθμούς.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις και πιθανόν λίγες ασθενείς βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.