Φάρσαλα: Στις 18 Σεπτεμβρίου η έναρξη των παιδικών σταθμών του ΟΠΑΚΠΑ

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του Covid19 η έναρξη λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α Δήμου Φαρσάλων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/9/2020 (οι γονείς θα ενημερωθούν και τηλεφωνικώς).

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να συνοδεύσουν τα παιδιά τους και να μιλήσουν με τους παιδαγωγούς για θέματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους χωρίς την παραμονή παιδιών για περαιτέρω φιλοξενία. Από τη Δευτέρα 21/9 θα ακολουθήσει πρόγραμμα προσαρμογής των νέων παιδιών με παραμονή την πρώτη μέρα μία ώρα. Κάθε μέρα θα μένουν μισή ώρα περισσότερο. Τη δεύτερη εβδομάδα τα παιδιά θα μείνουν 4 ώρες. Η παραλαβή των παιδιών κατά την άφιξη και την αναχώρηση θα γίνεται στην είσοδο του Παιδικού μετά το χτύπημα του κουδουνιού τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Οργανισμού.

Ενημερώνουμε ότι και στους δύο Παιδικούς Σταθμούς θα γίνει απολύμανση πριν την έναρξη.

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς

1. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά είναι προαιρετική.
2. Η χρήση μάσκας για τους γονείς κατά την προσέλευση και την αποχώρηση είναι υποχρεωτική.
3. Παιδιά με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός βήχας) ή γαστρεντερικού ( διάρροια, έμετοι) θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς να ενημερώνουν τον παιδικό σταθμό.
4. Εφόσον κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος Ιατρού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
5. Κρατήστε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και στο σπίτι.
6. Προγραμματίστε εμβολιασμούς που έχουν καθυστερήσει.

− Α’ παιδικός σταθμός Αγιασμός 9:00 π.μ.
− Β ‘παιδικός σταθμός Αγιασμός 10:00 π.μ.