Ο Χρ. Κέλλας με πρώην εργαζόμενους της ΕΑΣ Φαρσάλων

Τη διαβεβαίωση ότι και οι πρώην εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της υπό εκκαθάριση ευρισκομένης ΕΑΣ Φαρσάλων συμπεριλαμβάνονται στην ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία αποκτούν απόλυτη προτεραιότητα από τα εκπλειστηριάσματα, έναντι των απαιτήσεων των τραπεζών, παρείχε σε αντιπροσωπεία τους – κατά τη συνάντησή τους στα Φάρσαλα – ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν.Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έδωσε στους πρώην εργαζομένους, σε έντυπη μορφή, το άρθρο 43 του Ν. 4715/2020, διαβεβαιώνοντάς τους ότι συμπεριλαμβάνονται στη σχετική ρύθμιση, και συζήτησε μαζί τους τη δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης ενός χρηματικού ποσού από τα ταμειακά διαθέσιμα της Οργάνωσης.

Ταυτόχρονα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συγκρότηση κοινής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από πρώην εργαζόμενους, συνταξιούχους και νομικούς τους συμβούλους, προκειμένου να επιδιωχθεί η εκταμίευση, μετά από την εκποίηση των διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων της Ένωσης Φαρσάλων, και του υπόλοιπου οφειλόμενου ποσού.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη γενική συνέλευση, που πραγματοποίησαν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ Φαρσάλων,εξέφρασαν την ανησυχία τους για το αν συμπεριλαμβάνονται στη σχετική τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που άνοιξε το δρόμο σε εργαζόμενους των υπό εκκαθάριση εταιρειών, όπως η ΕΑΣ Λάρισας, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Χρ. Κέλλας

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με την φαρσαλινή αντιπροσωπεία, ο Χρ. Κέλλας δήλωσε:

«Με χαρά αποδέχτηκα πρόσκληση των πρώην εργαζομένων και συνταξιούχων της ΕΑΣ Φαρσάλων, προκειμένου να συζητήσουμε για την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφορικά με την καταβολή των δεδουλευμένων τους, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Επειδή θα χρειαστούν συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις, για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά ζητήματα και νομικά κωλύματα, τους διαβεβαίωσα ότι θα παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και, όπου χρειαστεί, θα παρέμβω προς επίσπευση των διαδικασιών. Πράττουμε το αυτονόητο, αποκαθιστούμε την αδικία και προσφέρουμε μία σημαντική ανάσα σε οικογένειες, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκαν σε δεινή οικονομική κατάσταση».

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία των πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ Φαρσάλων, η οποία αποτελούνταν από τους Ευάγγελο Κατσαούνη, Καίτη Χατζηαντωνίου, Αναστάσιο Κοντούλη, Ιωάννη Λελεντζή, Αχιλλέα Λιακόπουλο, Αγoρίτσα Τσούνη, Παρασκευή Αρσενοπούλου, και Ευαγγελία Τσιάκα, ευχαρίστησαν τον Λαρισαίο πολιτικό για την λεπτομερή ενημέρωση που της παρείχε και τη συμπαράστασή του, ενώ συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.