Ε. Λιακούλη: « Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, είναι όρος ζωής για την πόλη…»

Συνάντηση εργασίας, πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, με τον νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ Γρηγόρη Βλαχάκη, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και ΜΕΘ κ Απόστολο Κομνό, τον αντιπρόεδρο κ. Χ. Τσιλιάκο και το μέλος του ΔΣ κ Κ. Πάνο, προκειμένου να συζητήσει τα φλέγοντα ζητήματα του Νοσοκομείου, καθώς και τις επιδιώξεις της νέας διοίκησης.

Μετά την συνάντηση η κ Λιακούλη, δήλωσε:

«Μετά το πολύμηνο ¨θρίλερ¨ που ζήσαμε με την πρωτοφανή αργοπορία της Κυβέρνησης στην επιλογή νέου διοικητή και μελών διοίκησης στο ΓΝΛ, που αποτέλεσε αντικείμενο επίκαιρης ερώτησής μου και παρεμβάσεων των τοπικών φορέων, επιτέλους έχουμε διοικητή και διοίκηση στο νοσοκομείο μας. Το ¨ακέφαλο¨ για πολλούς μήνες ΓΝΛ, παρουσίαζε μια παρακμιακή εικόνα, που χειροτέρευε διαρκώς και αδικούσε τη μεγάλη προσφορά του. Καλωσόρισα τον νέο διοικητή και τα μέλη της διοίκησης και ευχήθηκα, με τη μεθοδική δουλειά τους και τη συλλογική μας δράση, σύντομα να έχουμε αποτελέσματα στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας.

Συζητήσαμε εκτενώς για τα έργα που προγραμματίζονται μέσω του ΕΣΠΑ, τη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου, τη Γαστρεντερολογική κλινική, τη νέα πτέρυγα, καθώς και στις μεγάλες ανάγκες υποδομών και τεχνικού εξοπλισμού.

Η διοίκηση με ενημέρωσε για τον προγραμματισμό δράσης της και για τους νέους στόχους, δηλώνοντας αποφασισμένη να αντιμετωπίσει δραστικά, όλα τα  άμεσης προτεραιότητας ζητήματα.

Περαιτέρω, με ενημέρωσε για την ΜΕΘ Παίδων στο ΓΝΛ, για την οποία με διαβεβαίωσε ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και η στελέχωσή της, καθώς και όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις ορθής και ασφαλούς λειτουργίας, δηλώνοντας την προσδοκία της, σύντομα να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε το Νοσοκομείο να είναι και τυπικά, απολύτως έτοιμο και ικανό να υποδεχθεί και λειτουργήσει υποδειγματικά τη μονάδα αυτή.

Από την πλευρά μου, επανέλαβα την σταθερή μου θέση ότι το ΓΝΛ, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, είναι όρος «εκ των ων ουκ άνευ» – όρος ζωής της πόλης και όλοι μαζί, με αφοσίωση και πίστη, πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να λειτουργήσει σύγχρονα, με τις απαραίτητες υποδομές, τον κατάλληλο εξοπλισμό και επαρκές προσωπικό, παράλληλα με το Πανεπιστημιακό μας νοσοκομείο.

Τα δύο δημόσια νοσοκομεία μας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, αλλά και της καθημερινής περίθαλψης, όλων των πολιτών της περιοχής μας. Είναι οι υγειονομικές μονάδες που, μαζί με τα κέντρα υγείας και τις υπόλοιπες δομές,  κρατάνε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο δημιουργήσαμε ακριβώς για να υπηρετεί όλους τους πολίτες, αδιακρίτως .

Μόνη επιδίωξή μας, οφείλει να είναι ο κοινός μας αγώνας για την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων μας, με την ταυτόχρονη αναγέννηση και εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ.

Εμείς το εμπνευστήκαμε, εμείς το χτίσαμε, εμείς γνωρίζουμε πώς θα το αναγεννήσουμε.

Είναι το ελάχιστο χρέος όλων μας, για την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση του υπέρτατου δημόσιου, κοινωνικού αγαθού, της υγείας»