Καιρός: Ζέστη και μελτέμια τη Δευτέρα

Την Δευτέρα αίθριο θα είναι το σκηνικό του καιρού, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος αναμένεται ο ουρανός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4, και τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη αναμένεται 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού, με πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα βορειοδυτικά τμήματα ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί, μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη στο εσωτερικό της Ηπείρου να είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αίθριος προβλέπεται ο καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειων βορειοανατολικών διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός καθ` όλη την ημέρα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τοπικά, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με την μέγιστη στα βόρεια να παρουσιάζεται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.