Καιρός: πτώση θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, στην περιοχή της Χαλκιδικής. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, τις απογευματινές ώρες, στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές με ένταση 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.