Μητσοτάκης προς Ερντογάν: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις

Σαφές μήνυμα προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επικαλείται τώρα το διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις» ήταν οι έξι χαρακτηριστικές λέξεις που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γιάνγκ Γιετσί, μέλος του πολιτικού γραφείου και διευθυντή της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη μας πυξίδα μπορεί να είναι το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα, εγκάλεσε την Τουρκία για ρητορική διαστρέφει την ιστορία και αλλοιώνει τη γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμότητα και με κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα παραδώσει επιστολή του στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων  Εθνών, Γκουτέρες στην οποία όπως τόνισε παρουσιάζεται και τεκμηριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα της περιοχής μας.

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!