Καιρός: Λιακάδα με τοπικές συννεφιές την Πέμπτη

Για την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ στη διάρκεια της νύχτας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι χαμηλότερη κατά 3 με 4 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ και από το μεσημέρι στον Κορινθιακό, στη νότια Πελοπόννησο και στην περιοχή των Κυθήρων, η ένταση τους θα φτάνει τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς, ενώ κατά τόπους στη Θεσσαλία αναμένεται να φτάσει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο ουρανός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα  στη δυτική Κρήτη η έντασή τους θα φτάνει μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς και κατά τόπους στην Κρήτη μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες και έντονη ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι χαμηλότερη κατά 2 έως 3 βαθμούς.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της ημέρας στη ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.