Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων για το δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων επισημαίνονται τα ακόλουθα:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγέλλει την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων την Δευτέρα 31 -8-2020. Τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στον εσωτερικό χώρο των γραφείων του Δημοτικού κτιρίου  από τους δημοτικούς  συμβούλους της παράταξης  του κ. Εσκίογλου ήταν ανύπαρκτα. Η τηλεδιάσκεψη ήταν ένα παιχνίδι σπασμένου τηλεφώνου μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που αποτελούσαν την απαρτία.

Συγκεκριμένα: Αφού δόθηκε ο λόγος στους επικεφαλής των παρατάξεων  με  αλλεπάλληλες διακοπές χωρίς τη δυνατότητα συνεννόησης, παρά τις φιλότιμες  προσπάθειες των υπαλλήλων του Δήμου, η Λαϊκή Συσπείρωση  πήρε τον λόγο και έκανε πρόταση προς τον κ. Πρόεδρο  για την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου  και την διεξαγωγή του σε έναν άλλο χώρο σε κτίριο του Δήμου. Μάλιστα ζήτησε  να μπει προς ψήφιση από το σώμα  του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Πρόεδρος αρνήθηκε και ζήτησε να συνεχιστεί κανονικά η συνεδρίαση.  Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Καθαριότητα στο κανάλι που ξεκινά από το νεκροταφείο -πολιτιστικό κέντρο -παιδική χαρά -το γυμναστήριο και τελειώνει στη ΔΕΥΑΦ. 2. Τον καθαρισμό επί Καναδά  της ανατολικής πλευράς της πόλης από χόρτα που εμποδίζουν την  ορατότητα στα διερχόμενα οχήματα. 3. Τον καθαρισμό χόρτων και κλάδεμα δέντρων στην κοινότητα Κρήνης. 4. Αν έχει παρθεί απόφαση για την αλλαγή των διαφημιστικών πινακίδων στο Δημοτικό Στάδιο, που είναι προς όφελος των Αθλητικών Σωματείων. 5. Για ποιόν λόγο δεν στέλνονται οι προσκλήσεις  εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου παρά μόνον σε  sms.

Στη συνέχεια  της συνεδρίασης όμως και εφόσον υπήρχαν συνεχόμενες διακοπές εικόνας και ήχου ο πρόεδρος  ανακοινώνει την αναβολή της  συνεδρίασης για την επομένη και αφού θα βρισκόταν κατάλληλος χώρος, για να το πάρει αμέσως πίσω μετά  από λίγα δευτερόλεπτα και να συνεχίσει την συνεδρίαση.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση τέτοιες ενέργειες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής έχουν σκοπό να μειώσουν το κύρος των Δημοτικών Συμβουλίων και να παίρνονται αποφάσεις χωρίς να δίνεται η δυνατότητα σε δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν και να συζητήσουν για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας και των κατοίκων της. Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικός Σύμβουλος αποχώρησε από την τηλεδιάσκεψη”.