Ευχαριστήρια δήλωση αντιδημάρχου Δέσποινας Συροπούλου

Η αντιδήμαρχος Φαρσάλων Δέσποινα Συροπούλου με την ολοκλήρωση της θητείας της έκανε την ακόλουθη ευχαριστήρια δήλωση:

“Συμπολίτισσες/ες,

Με την ολοκλήρωση της θητείας μου στην αντιδημαρχία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχαριστήσω για την στήριξη που μου παρείχατε όλο αυτό το διάστημα, καθώς και για την κατανόηση που επιδείξατε όταν κάποιο από τα αιτήματά σας δεν μπορούσε να επιλυθεί λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.

Ένα χρόνο πριν ο νεοεκλεγείς τότε δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου, μου απηύθυνε την πρόσκληση-πρόκληση να αναλάβω τον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας, συμμετέχοντας έτσι στην νέα προσπάθεια που ξεκινούσε.

Γιατί όπως λέγανε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι “αρχή ήμισυ παντός”.

Ανταποκρίθηκα ως όφειλα και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Να σας θυμίσω ότι για μένα η παραπάνω θέση, ήτανε ΤΙΜΗΤΙΚΗ και ΑΜΙΣΘΗ.

Έναν χρόνο μετά θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για το ότι με συμπεριέλαβε στις αλλαγές που εκείνος σήμερα έκρινε ότι πρέπει να γίνουν, αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η προσφορά στον τόπο και όχι οι θέσεις.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το έργο στην εν λόγω αντιδημαρχία έχει θετικό πρόσημο και ισοζύγιο.

Να σας αναφέρω εν τάχει ότι, παρέλαβα το πλυντήριο και το σάρωθρο (σκούπα), σχεδόν παροπλισμένα. Με καθημερινές προσωπικές ενέργειες σε συνεργασία με στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας, ξεπεραστήκανε γραφειοκρατικά προβλήματα και τα εν λόγω μηχανήματα μπήκανε σε λειτουργία και στον καθημερινό σχεδιασμό.

Όσον αφορά τον τομέα των κάδων, δεν παρελήφθη κανενός είδους κάδος.

Στην διάρκεια αυτής της θητείας ενισχύθηκε η ανακύκλωση με 33 μπλε κάδους.

Τοποθετήθηκαν 11 κάδοι ανακύκλωσης ρούχων σε όλο τον δήμο.

Παρελήφθησαν και είναι έτοιμοι προς χρήση 189 πράσινοι κάδοι απορριμάτων.

Αναμένεται επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.

Στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού ήμασταν παρόντες καθημερινά δίνοντας άμεσες λύσεις. Επιπροσθέτως χωρίς καμία επιβάρυνση των πολιτών, αλλάξαμε όλο τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, προσφέροντας ένα πραγματικά καλαίσθητο αποτέλεσμα στην πόλη των Φαρσάλων.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω για την συνεργασία όλους τους αιρετούς συναδέλφους, την πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Φαρσάλων, τους προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, προπάντων όμως το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, που όλο το διάστημα αυτό εν μέσω  των πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζήσαμε λόγω της πανδημίας του κορονοιού , υπερβάλανε εαυτόν, προσφέροντας υψηλού επιπέδου και ασφαλείς υπηρεσίες καθαριότητας στους δημότες.

Χωρίς υπερβολή για μένα, είναι οι δικοί μας ήρωες της πανδημίας.

Επίσης να ευχαριστήσω την πρόεδρο και τα μέλη του Φιλοζωικού σωματείου του δήμου για την εθελοντική και πολύτιμη προσφορά τους καθώς και για την άριστη συνεργασία στο τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στον δήμο μας όπου βέβαια μένει να γίνουν πολλά……

Πιστεύω ότι η Τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού είναι ο ιδανικός χώρος για ευρείες συναινέσεις, συγκλίσεις και συνεργασίες.  Πιστή στις αρχές και αξίες μου, έκανα την αυτοδιοικητική μου υπέρβαση στις εκλογές του 2019 και σεις οι δημότες επιβραβεύσατε αυτή την επιλογή στην κάλπη εκεί που κρίνονται οι πράξεις των αιρετών.

Τώρα αν κάποιοι ελάχιστοι-η σε αριθμό και πολιτική σκέψη,  δέσμιοι αναχρονιστικών αντιλήψεων και ξεπερασμένων πρακτικών δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν και να το εκτιμήσουν, αυτό δεν με αφορά.

Φορώντας πλέον την πιο τιμητική στολή της αυτοδιοίκησης, αυτήν της δημοτικής συμβούλου, θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου για την προκοπή αυτού του τόπου”.

Με εκτίμηση

Δέσποινα Συροπούλου

Δημοτική σύμβουλος