Καιρός: Μίνι καύσωνας το Σάββατο

Δυναμικά «αποχαιρετά» ο Αύγουστος το καλοκαίρι. Ποιές περιοχές θα χτυπήσουν «κόκκινο». Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς προς μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, ενώ η  θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο με τα ηπειρωτικά να φτάνουν έως τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου με τα ανατολικά να σημειώνουν πτώση 2 με 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς  και από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς  3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου και  στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς  χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο,  ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς κελσίου και κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί  3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37, ενώ στα παραθαλάσσια  θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 στην Κρήτη έως   34 βαθμοί Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες  στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν,  από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς προς μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα με το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας να φτάνει τους 39 βαθμούς κελσίου ενώ στην νησιωτική χώρα, με εξαίρεση τις Κυκλάδες, θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.