Χαρακόπουλος με Γ.Γ. Υπ. Παιδείας: Αυξημένα μέτρα για τον Covid-19 στα σχολεία

Η ασφαλής επάνοδος των παιδιών στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, με βάση και τους προβληματισμούς που του ετέθησαν από γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς, καθώς δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη η πανδημία του Covid-19, ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. ΜάξιμουΧαρακόπουλου με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Σίσσυ Γκίκα.

Όπως διαβεβαίωσε τον Θεσσαλό πολιτικό η Γενική Γραμματέας, το υπουργείο λαμβάνει όλες τις πρόνοιες προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Έτσι, η πολιτεία θα προμηθεύσει με πάνινες μάσκες όλα τα παιδιά όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, όπως επίσης και το σύνολο των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα σε κάθε σχολική μονάδα θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα απολυμαντικά, καθαριστικά για την απολύμανση των αιθουσών, καθώς και αντισηπτικά για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έθεσε το ζήτημα αν θα γίνουν καθολικά τεστ στους εκπαιδευτικούς για προληπτικούς λόγους με την κ. Γκίκα να απαντά ότι τα τεστ κορονοϊού θα γίνονται δειγματοληπτικά με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ με έμφαση στις περιοχές με επιβαρυμένο ιϊκό φορτίο.

Ο κυβερνητικός βουλευτής ζήτησε, επίσης, να εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης των μαθητών ανά τμήμα -όπου υπάρχει η δυνατότητα- και να υπάρξει πλήρης και έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό. Από την πλευρά της η αρμόδια Γραμματέας ενημέρωσε ότι φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση (3,5 χιλιάδες στην Ειδική Αγωγή), ενώ και οι προσλήψεις των αναπληρωτών, που σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες κατά 2,5 χιλιάδες, έγιναν εγκαίρως, πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ενημέρωση εξέφρασε την ευχή «όλα να πάνε καλά! Πράγματι είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που ζούμε και μέσα στις οποίες θα λειτουργήσουν σε λίγες μέρες τα σχολεία. Η πολιτεία προσπαθεί να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Μέχρι, όμως, να βρεθεί το εμβόλιο και η θεραπεία για την πανδημία, καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα,ακούγοντας την υπεύθυνη ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας. Ας μην παρασυρόμαστε από fake news, ψευδείς ειδήσεις, που μπορεί να είναι μοιραίες για όσους τις ενστερνίζονται, αλλά και για αθώους ανθρώπους με τους οποίους θα συναναστραφούν».