Καιρός: ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη

Που θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόβλεψη για κάθε περιοχή.

Για σήμερα Πέμπτη  αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις  μέτριοι 3 με 4  μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι  6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω  άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες από το πρωί  έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος θα είναι ο καιρός με καθαρό ουρανό έως αργά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως 3 μποφόρ ενώ από το απόγευμα  θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη  δυτική Μακεδονία θα είναι χαμηλότερη 3-5 βαθμούς.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο,αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς σε ένταση ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη  θα είναι 2  με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο,  αίθριος θα είναι ο καιρός με ζέστη και ήλιο από το πρωί έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και ζέστη καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις  4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου με τη Νότια Κρήτη  να φτάνει έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα  γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με ζέστη κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες με τον ουρανό να παραμένει αίθριο έως αργά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από .23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 28 Αυγούστου

Την Παρασκευή αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά, της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις  ασθενείς προς μέτριοι 3 με 4 μποφόρ , ενώ στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά  θα φτάσει έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.