Ο καιρός της Τετάρτης

Για σήμερα Τετάρτη αναμένεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά της ανατολικής κυρίως χώρας, με σταδιακή βελτίωση το βράδυ.

Οι  άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την  εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται να εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες  με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ με ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αίθριος θα είναι ο καιρός με παροδικές νεφώσεις και σποραδικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία  θα φτάσουν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 2-3  βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια αναμένεται να αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση  θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα  αναμένεται να αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια  κυρίως τις πρωινές ώρες με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως  33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 27 Αυγούστου

Για την Πέμπτη αναμένεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.