Καιρός: Ηλιοφάνεια και τοπικές μπόρες τη Δευτέρα

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε ποιες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Δευτέρα και μόνο στα ορεινά της βόρειας χώρας τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ενώ οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανώς στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια πρόσκαιρα την ημέρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στη Θράκη θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 και στα ανατολικά έως 37 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 25-08-2020 αρχικά θα είναι αίθριος. Βαθμιαία όμως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι, ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ πιθανώς τα φαινόμενα θα είναι στη Μακεδονία κατά τόπους ισχυρά, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από αργά το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ενώ στα νότια θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα.