Όλα τα νεότερα για το νέο κρούσμα στην περιοχή του Δομοκού

Αναστάτωση και αγωνία στους κατοίκους από το νέο κρούσμα στην περιοχή του Δομοκού.

24 άτομα περιλαμβάνει η πρώτη ιχνηλάτηση των επαφών του νεαρού επαγγελματία από την Εκκάρα που διαγνώστηκε θετικός στην covid-19 μετά τις διακοπές του στη Χαλκιδική.

Τα 14 άτομα είναι στην Εκκάρα και άλλα 10 διαμένουν στην Αθήνα, αλλά είχαν επαφή με την οικογένεια.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το περιβάλλον της οικογένειας τέθηκε άμεσα σε καραντίνα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς, ενώ υπάρχει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για το πότε και πόσα τεστ θα γίνουν.

Μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια που αφορά και τα 4 τελευταία κρούσματα στην περιοχή του Δομοκού είναι ότι είναι όλοι ασυμπτωματικοί, κάτι που είναι σίγουρα πολύ καλό για την πορεία της υγείας τους και πιθανόν για το κατά πόσο μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Το ιστορικό

Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να διαγνώσθηκε θετικός μετά από τεστ που έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο. Αν και δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα, κατέφυγε στο ιδιωτικό ιατρείο, όταν την Τετάρτη (19/8) πληροφορήθηκε ότι ο φίλος του από την Αθήνα, με τον οποίο έκαναν μαζί διακοπές στη Χαλκιδική είχε κολλήσει τον ιό.

Το θέμα είναι ότι ο νεαρός από τη Δευτέρα που επέστρεψε από τις διακοπές, εργαζόταν κανονικά, όπως και η οικογένειά του μέχρι και την Πέμπτη (21/8) και έχουν έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο λόγω της φύσης της δουλειάς τους.

Όπως και στην περίπτωση με την 82χρονη, ο Δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, ζήτησε εκτεταμένη ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ και λήψη τεστ στο άμεσο περιβάλλον τόσο του νεαρού άνδρα όσο και των τελευταίων τριών κρουσμάτων που προέκυψαν την Πέμπτη.

Είναι γεγονός πάντως ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, πιθανότατα λόγω και της έξαρσης των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα τον τελευταίο μήνα, αντιδρά με αρκετή καθυστέρηση στην αποστολή κλιμακίων, ενώ σε τελείως ασυπμτωματικούς ασθενείς που δεν έχουν άμεση επαφή με πολύ κόσμο περιορίζεται σε συστάσεις για κατ’ οίκον καραντίνα, χωρίς να προχωρεί σε επιπλέον τεστ.

Σε αυτό αν προσθέσει κανείς το στοιχείο ότι τα τεστ που γίνονται μέσω ΕΟΔΥ, έρχονται θετικά ή αρνητικά μετά από 72 και πλέον ώρες, τότε είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία σε όσους έχουν έρθει άμεσα ή έμμεσα σε επαφή με κάποιο κρούσμα.

Πηγή: lamiareport.gr