Κόκκαλης: Οι επαγγελματίες χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση για να αντέξουν το πλήγμα της πανδημίας

Με φόντο το δυσμενέστατο κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε σειρά επαγγελμάτων λόγω των μέτρων για την πανδημία, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας, κ.κ. Αλέξη Σακελάρη και Βασίλη Λιάπη αντίστοιχα.

Ο κ. Κόκκαλης έγινε αποδέκτης της έντονης δυσαρέσκειας των Λαρισαίων επαγγελματιών για το γεγονός πως δεν έχουν ληφθεί στο σύνολό τους τα μέτρα εκείνα, που θα περιορίσουν τις βαρύτατες απώλειες στον κλάδο της εστίασης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε πως – όπως έχει προταθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο του «Μένουμε όρθιοι ΙΙ» – αποτελεί επιτακτική ανάγκη η υλοποίηση σειράς πρωτοβουλιών όπως η ελαστικοποίηση της εισπρακτικής πολιτικής της ΔΕΗ, η μείωση του ΦΠΑ και η ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός εστίασε για μία ακόμη φορά στα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» της κυβέρνησης σε ότι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν την ώρα που στη Λάρισα κατεβαίνουν ρολά τα μεσάνυχτα, στο γειτονικό Πλαταμώνα να πραγματοποιείται το αδιαχώρητο.

Τέλος ο κ. Κόκκαλης δεσμεύτηκε να μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία με ερώτησή του προς τα κυβερνητικά στελέχη, όλες τις ανησυχίες του κλάδου.