Καιρός: Ζέστη με βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Την Τετάρτη στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες, φαινόμενα που το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που όμως το βράδυ θα υποχωρήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4, και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Ωστόσο, το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με το θερμόμετρο στη δυτική Μακεδονία να παρουσιάζεται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερο.

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο, τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα, κατά τόπους, θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4, από το απόγευμα 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου, με το θερμόμετρο στην Ήπειρο να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερο.

Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα σταματήσουν. Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων, 3 με 4, και στα νότια από το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο ουρανός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει γενικά αίθριο σκηνικό του καιρού. Βαθμιαία, όμως, στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα βορειοανατολικά αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, κυρίως, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5, και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.