Καιρός: ηλιοφάνεια, ζέστη και τοπικές μπόρες την Τρίτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, δε κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα δυτικά και βόρειοι-βορειοδυτικοί στα ανατολικά, 3 με 4  μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι-βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, το απόγευμα νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 30 βαθμούς, στην νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και σταδιακά στην Ήπειρο, στην Μακεδονία, στην Θράκη, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Στερεά, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Πελοπόννησο τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά, από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.