Εσκίογλου: Με τη βοήθεια της Παναγίας να αντλήσουμε την πίστη και το κουράγιο ώστε ως κοινωνία να βγούμε πάλι νικητές

Δήλωση του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου με αφορμή τον εορτασμό της Κοίμησης τη Θεοτόκου και της απελευθέρωσης των Φαρσάλων από τους τούρκους:

«Ο διπλός εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου και των 139 ετών από την απελευθέρωση των Φαρσάλων από τον τουρκικό ζυγό, βρίσκει την περιοχή και τη χώρα στη δίνη μίας πρωτοφανούς πανδημίας.

Το ότι όμως οι ειδικές συνθήκες δε θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του συνόλου των λατρευτικών και τιμητικών εκδηλώσεων όπως επιτάσσουν τα ήθη μας, δε μπορεί ούτε να κλονίσει την ισχυρή πίστη μας και την εσωτερική κατάνυξη που ο καθένας μας νιώθει για το «Πάσχα του Καλοκαιριού», ούτε και να μας κάνει να λησμονήσουμε τις ιστορικές στιγμές της 15ης Αυγούστου του 1881, όταν ο στρατηγός Σκαρλάτος Σούτσος έμπαινε στα Φάρσαλα και κήρυττε την προσάρτησή τους στο Ελληνικό κράτος.

Με τη βοήθεια της Παναγίας, ας αντλήσουμε από μέσα μας το κουράγιο, την πίστη και την ελπίδα, ας δείξουμε την αγάπη στο συνάνθρωπο προστατεύοντάς εαυτούς και αλλήλους, ώστε ως κοινωνία να βγούμε και πάλι νικητές και του χρόνου όλοι μαζί, στις Εκκλησίες, στις πλατείες, να γιορτάσουμε όπως αρμόζει.

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες. Καλή Παναγιά σε όλους!