Καιρός: Ζέστη και μελτέμια την Παρασκευή

Για την Παρασκευή αναμένεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τοπικούς όμβρους στα ορεινά ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5, και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αίθριος θα παραμείνει ο καιρός καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5, και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με τα ανατολικά να σημειώνουν μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός, με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη το σκηνικό του καιρού αναμένεται γενικά αίθριο. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και στη Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων, 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου, με τον υδράργυρο στη δυτική Μακεδονία να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερος.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους να εκδηλώνονται στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη στην Ήπειρο να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα επικρατήσει αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 ως 31, με τον υδράργυρο στη νότια Κρήτη να φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αίθριο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού καθ` όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 15 Αυγούστου

Τα Σάββατο ο ουρανός στα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος. Ωστόσο, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.