Εσκίογλου: Η τήρηση των μέτρων προστασίας είναι μία ουσιαστική στάση υπευθυνότητας και αγάπης για την κοινωνία

Με αφορμή την έξαρση της πανδημίας του covid19, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς η περιοχή μας πλέον συγκαταλέγεται σ’ εκείνες που κατέγραψαν κρούσματα covid19. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, με την έξαρση της πανδημίας να είναι σαφώς μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη από εκείνη της περασμένης άνοιξης, αυτό αποτελεί μία αναμενόμενη εξέλιξη που δε θα μπορούσε να αποτραπεί.

Εκείνο όμως που μπορούμε όλοι μαζί να αποτρέψουμε, είναι τη διάδοση του κορωνοϊού σε περισσότερους συμπολίτες μας και την έκθεση ανθρώπινων ζωών σε σοβαρό κίνδυνο.

Γι’ αυτό και τώρα είναι όσο ποτέ άλλοτε, επιτακτική η ανάγκη να εφαρμόσουμε όλοι μας, χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις, τα γνωστά μέτρα ατομικής προφύλαξης. Με μάσκες σε όλα τα κλειστά μέρη και όπου παρατηρείται συγκέντρωση πολλών ανθρώπων, με διαρκή απολύμανση των χεριών μας και φυσικά με αποστάσεις στις κοινωνικές μας συναναστροφές.

Ως Δήμος Φαρσάλων λάβαμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα σε ότι αφορά τη λειτουργία του δημοτικού καταστήματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ομόφωνα ως Δημοτικό Συμβούλιο ματαιώσαμε – δυστυχώς – την εμποροπανήγυρη για να αποτρέψουμε συγχρωτισμό και στον καθιερωμένο «Πολιτιστικό Αύγουστο» προχωρούμε σε εκδηλώσεις με αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας για τη δημόσια υγεία.

Η ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία δεν είναι απλά μία ανάγκη για να προστατέψουμε τους εαυτούς και τις οικογένειές μας. Είναι μία ουσιαστική στάση υπευθυνότητας και αγάπης για το συγγενή, τον φίλο, τον συνάνθρωπο και την κοινωνία. Ας δείξουμε για μία ακόμη φορά πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.»