Στην κάλπη για ανάδειξη προέδρου κοινότητας στο Κυψελοχώρι Λάρισας

Εκτάκτως στην κάλπη για την ανάδειξη νέου προέδρου θα προσέλθουν οι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο της κοινότητας Κυψελοχωρίου του Δήμου Τεμπών.
Αιτία της έκτακτης προσφυγής στις κάλπες σύμφωνα με το KarditsaLive.Net για την κοινότητα Κυψελοχωρίου η παραίτηση του προέδρου της κοινότητας Δημήτριου Ζαϊρέ – Καρανάσιου στις 20 Φεβρουαρίου 2020 που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Με την Π.Ν.Π. της 14ης Μαρτίου 2020 δίνεται η δυνατότητα σε όσες κοινότητες, που στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 δεν ανακηρύχθηκαν, για οποιονδήποτε λόγο, συνδυασμοί υποψηφίων για τα συμβούλια κοινοτήτων ή υποψήφιοι πρόεδροι κοινοτήτων, ο Περιφερειάρχης, μετά από σχετικό αίτημα του οικείου δημοτικού συμβουλίου, μπορεί να προκηρύξει τη διεξαγωγή και τη διενέργεια εκλογών εντός αποκλειστικής προθεσμίας έξι μηνών.

Έτσι μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών και απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού ορίστηκε εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Πηγή: karditsalive.net