Φάρσαλα: Ξεκινούν έργα οδικής ασφάλειας 2 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περιοχή των Φαρσάλων

Δύο νέα οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινούν άμεσα στην περιοχή τωνΦαρσάλων, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης  Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις κατασκευής των έργων:

«Συντήρηση εθνικής οδού Φάρσαλα – Βόλος από όρια ν. Μαγνησίας έως Αμπελιά Δήμου Φαρσάλων, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ και

Συντήρηση οδού Δασόλοφος ΠολυδάμειοΕρέτρια – εθνική οδός, προϋπολογισμού  700.000 ευρώ.

«Δυο ακόμη έργα για την περιοχή των Φαρσάλων. Το πρώτο στο δρόμο Φάρσαλα – Βόλος και συγκεκριμένα στο τμήμα από την Αμπελιά έως τα όρια της Μαγνησίας, όπου δημιουργούμε έναν ασφαλή δρόμο. Το δεύτερο,στο τμήμα Ερέτρια Πολυδάμειο– Δασόλοφος. Δυο έργα συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων των περιοχών αυτών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Εμείς σχεδιάζουμε έργα, βρίσκουμε πόρους για να τα χρηματοδοτήσουμε και προχωράμε με ταχύτητα για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να έρθει  χρήμα στην πραγματική, τοπική οικονομία. Χρειάζεται και οι ανάδοχες εταιρίες να στέκονται με σεβασμό στην προσπάθεια αυτή και να ολοκληρώνουν μέσα στα χρονικά περιθώρια τα έργα. Γιατί αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας. Τα έργα γίνονται για τον κόσμο, για να δουλεύουν οι άνθρωποι αλλά ταυτόχρονα και για να τα χρησιμοποιούν. Τα έργα είναι τα μόνα που λένε την αλήθεια γιατί τα βλέπεις , τα χρησιμοποιείς και νιώθεις ασφαλής. Ευχαριστώ τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων και για το έργο που κάνουν, καθώς πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτόν. Χρειαζόμαστε την συνεργασία όλων. Το μέλλον είναι δύσκολο. Χρειάζεται όλοι οι κρίκοι της παραγωγικής διαδικασίας να είναι ενωμένοι και να προχωρήσουμε γρήγορα και δημιουργικά, με αποτελεσματικότητα και αλληλεγγύη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος τους Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Λάρισας Γιώργος Λαδόπουλος και Νίκος Λιούπας και  ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας.

Εργασίες

Οι εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στους δύο δρόμους περιλαμβάνουν:

εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις-καθιζήσεις,

εργασίες συντήρησης της υποδομής και των τεχνικών, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες αστοχίες και φθορές καθώς και

– βελτίωση και συμπλήρωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.