Άννυ Τουτουντζή: Να νικήσουμε όλοι μαζί τον Καρκίνο του Μαστού

Αποφάσισε να κάνει γνωστό το πρόβλημα που ξεκίνησε να αντιμετωπίζει με τον καρκίνο του Μαστού πριν από ένα χρόνο ακριβώς, προκειμένου να συνεισφέρει στον αγώνα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με ανάλογο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η Άννυ Τουτουντζή, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, κόρη της πρώην δημάρχου Φαρσάλων Μαρίας Ίφου, έχοντας νοσήσει και η ίδια θέλησε να μοιραστεί την περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει τον τελευταίο χρόνο, με φίλους, μαθητές/τριες, γονείς, συμπολίτες της, και όχι μόνο, κινητοποιώντας προχθές την προσωπική της ιστορία στα κοινωνικά δίκτυα.

#GreeceRacefortheCure #missAnnieteam #almazois

Posted by Annie Toutountzi-Anagnostopoulos on Thursday, August 6, 2020

Σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η 36χρονη Άννυ από τα Φάρσαλα, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Πέρυσι την ίδια μέρα (06/08/2019), μου συνέβη αυτό που δεν θα μου συνέβαινε ποτέ, αυτό που συμβαίνει μόνο στους ξένους, διαγνωστικά με καρκίνο του μαστού. Φέτος, ένα χρόνο μετά, είμαι ακόμα εδώ…”.

Φέτος ένα χρόνο μετά προετοιμάζεται να συμμετέχει με την ομάδα της #missAnnieteam, στο GreeceRacefortheCure, στο μεγαλύτερο digital (ψηφιακό) event (γεγονός) της Ευρώπης – το οποίο φέτος διοργανώνεται σε διαφορετικά μέρη, και όχι στην Αθήνα, λόγω Covid-19 – προσκαλώντας φίλους και γνωστούς να συνεισφέρουν στον σύλλογο Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής”. Έναν σύλλογο που παράγει τεράστιο έργο, παρέχοντας στις γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο του μαστού τεράστια στήριξη, με ένα πολύ μικρό αντίτιμο των 6 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και αν βρίσκεσαι, μπορείς να τρέξεις, να περπατήσεις ή να κάνεις τη δωρεά σου και να ενισχύσεις τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Τα κοινωνικά δίκτυα πλημμύρισαν από κοινοποιήσεις και σχόλια, επικροτώντας την προσπάθεια και τον αγώνα που δίνει η 36χρονη Φαρσαλινή, και αναζητώντας πληροφορίες για το πως θα λάβουν μέρος με την ομάδα της. Αν μη τι άλλο θέλει θάρρος για να κερδίσεις τον Καρκίνο και η Άννυ φαίνεται ότι τον κερδίζει γενναία!

Γιατί αγωνίζονται στο Greece Race for the Cure

Αγωνίζονται για να ενημερωθεί για τον καρκίνο του μαστού κάθε γυναίκα, σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, για να ακούσουν όλοι τη φωνή μας για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, για να απομυθοποιήσουμε τον καρκίνο του μαστού, για να νικήσουμε το φόβο και τις προκαταλήψεις, για τη βελτίωση ποιότητας ζωής και τα δικαιώματα της γυναίκας με καρκίνο μαστού, για τη στήριξη των γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού και των οικογενειών τους, για να σωθούν ζωές, για να τιμήσουμε τις γυναίκες που δεν είναι πια κοντά μας.