Καιρός: καταιγίδες και χαλάζι την Παρασκευή

«Φθινοπωρινό» σκηνικό με καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε ποιες περιοχές θα πέσει η θερμοκρασία. Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Την Παρασκευή άστατος θα παραμείνει ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, κυρίως στα βόρεια και ηπειρωτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Στην Αττική άστατος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα, ενώ ενδέχεται να αναπτυχθούν και σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους πιο ισχυρές, από τα ξημερώματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στη Μακεδονία ωστόσο θα αναπτυχθούν ισχυρές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους πιο ισχυρές στα δυτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς κελσίου στην Μακεδονία ενώ στη Θράκη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους πιο ισχυρά στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Πελοπόννησο έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πιο ισχυρά από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και υφηλές θερμοκρασίες καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας . Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στην Κρήτη τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου και τοπικά στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αίθριος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και καθαρό ουρανό από το πρωί έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο άστατος θα παραμείνει ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά ,ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.