Οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέα στην είσοδο των Φαρσάλων

Στους Μυρμιδόνες, τα μυρμήγκια που έγιναν τρομεροί πολεμιστές στον στρατό του Αχιλλέα, και διακρίθηκαν για την τόλμη και την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης, θα είναι αφιερωμένο το θέμα που θα κοσμεί τον νέο κυκλικό κόμβο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην είσοδο των Φαρσάλων. Ο ομηρικός μύθος λέει ότι η πανοπλία τους ήταν ασήκωτη και στον Τρωικό πόλεμο κυρίευσαν συνολικά 23 πόλεις.

Τα εγκαίνια του θα γίνουν εκτός απροόπτου εντός της εβδομάδας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παραδίδοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για την πόλη, το οποίο όπως προδίδουν τα φώτα που βρίσκονται στο έδαφος, το βράδυ θα φωτίζεται.

Μετά τα αγάλματα, τόσο του Αχιλλέα στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, όσο και της Θέτιδος, που τον κρατά από την “Αχίλλειο πτέρνα” στον Απιδανό ποταμό, θα προστεθεί ακόμα ένα ιστορικό σημείο αναφοράς, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον μυθικό ήρωα τον Αχιλλέα, και απομένει «η Ασπίδα του Ομηρικού Αχιλλέα» που είχε προαναγγελθεί η φιλοτέχνηση της, από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αυτή την στιγμή όσοι περνούν από τον κυκλικό κόμβο και το σημείο, το βλέπουν σκεπασμένο, προδίδοντας όμως ότι πρόκειται για κάτι ιστορικό, καθώς προεξέχει του σκεπάσματος ένα δόρυ. Εν αναμονή των εγκαινίων που θα είναι ολοκληρωμένο και φωτισμένο.

*φωτο εξωφύλλου Δ.Γιακοβής

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία