10 βραβεία απέσπασε το “Αγρόκτημα Αντωνόπουλου” στα Φάρσαλα σε διεθνείς διαγωνισμούς

Επιτυχία στο απόλυτο, με δέκα βραβεία (5 χρυσά, 2 αργυρά, 2 χάλκινα και 1 πλατινένιο) για ισάριθμες συμμετοχές για το “Αγρόκτημα Αντωνόπουλου” στα Φάρσαλα,  καθώς διακρίθηκαν όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στους δύο διεθνείς διαγωνισμούς TASTE OLYMP AWARDS 2020 και στον TASTE AWARDS 2020).

Στους παραπάνω διαγωνισμούς λαμβάνουν μέρος υψηλής γαστρονομικής αξίας τρόφιμα και αξιολογούνται από καταξιωμένους σεφ και επαγγελματίες της γεύσης. Και οι δύο διεθνείς διοργανώσεις δημιουργούν μεθοδικά  αξιόπιστα αντικειμενικά σημεία αναφοράς και ποιοτικής αναγνώρισης. Επιπλέον σε όλες τις πολυάριθμες και Πολυεπίπεδες γευστικές δοκιμές χρησιμοποιείται η τυφλή μέθοδος δηλαδή η αξιολόγηση χωρίς συσκευασία και χωρίς κανένα διακριτικό στοιχείο επωνυμίας.

Δικαιωμένος δήλωσε στην “Ε” ο Γιώργος Αντωνόπουλος καθώς και η φιλοσοφία που τον διακατέχει επί 35 χρόνια (1985), προσηλωμένη στην ανάδειξη, την αναβίωση και καλλιέργεια αμιγώς ντόπιων ποικιλιών επιβραβεύεται. “Χρόνια τώρα προσπαθώ κόντρα σε αντίξοες συνθήκες, να αποδείξουν στην πράξη τη σημασία της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, με τρόφιμα απόλυτα συμβατά με το ανθρώπινο οργανισμό ως αναπόσπαστο τμήμα της αρμονικής συμβίωσης με τη φύση. Ακολουθώντας αυστηρά μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας και εφαρμόζοντας συστήματα διαχείρισης φιλικά στο περιβάλλον σε κάθε παράλληλη πτυχή της παραγωγικής διαδικασίας το “Αγρόκτημα Αντωνόπουλου” πρωτοστατεί στη δημιουργία ευρύτερων κοινωνικών συνθηκών στην Ελλάδα για αγροτική δραστηριότητα που σέβεται και προστατεύει το οικοσύστημα. Για πρώτη φορά λοιπόν αποφασίσαμε να υποβάλλουμε ορισμένους μόνον από τους πολυάριθμους κωδικούς μας στους δύο αυτούς διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας.

Τα δέκα βραβεία είναι πολύτιμες αναγνώρισης μιας κοπιαστικής, επίμονης, και βήμα-βήμα πολύχρονης προσπάθειας να συλλειτουργήσουν το φως και η σοφία της παραδοσιακής  γεωργικής  φιλοσοφίας με επιστημονικές τεχνικές και πρακτικές των σύγχρονων μεθόδων οικολογικής καλλιέργειας, έτσι όπως διαμορφώνονται από τα ελληνικά γεωπονικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, με τα οποία συνεργαζόμαστε και τις ιατρικές επιστημονικές έρευνες στις οποίες συμμετέχουμε” κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Συγκεκριμένα τα βραβεία που απέσπασαν τα προϊόντα Αντωνόπουλου ήταν:

Χρυσά βραβεία καινοτομίας για τις γκοφρέτες μoνόκκοκου, ποιότητας για την φάβα λαθουρίου, ποιότητας για τις γκοφρέτες καλαμποκιού, ποιότητας για το σπαγγέτι “Ζέας” λευκό (σιμιγδάλι), ποιότητας για τη φάβα φακής.

Αργυρό βραβείο γεύσης, για τη φακή ψιλή, για τα βιολογικά προϊόντα, για το αλεύρι καλαμποκιού.

Χάλκινο βραβείο γεύσης για το στριφτό “Ζέας” ολικής άλεσης για το σπαγγέτι “Ζέας” ολικής άλεσης.

Πλατινένιο βραβείο γεύσης για τις γκοφρέτες “Ζέας”  δέκα βραβεία μονάκριβα εφόδια για τη συνέχιση όσον μας παραδόθηκαν από τις προηγούμενες γενιές και όσων ανακαλύψαμε σκάβοντας στα χωράφια… Αλλά και μία σημαντική αναγνώριση πώς όλα όσα οραματιζόμαστε για μία παραγωγική διαδικασία με τον άνθρωπο στο κέντρο γίνονται και πράξη.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία