Ο Χρ. Καπετάνος απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας ΝΔ κ. Χρήστος Καπετάνος, απαντά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, επισημαίνοντας:

«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Σύριζα Λάρισας. Μια ανακοίνωση που όχι μόνο βρίθει ανακριβειών αλλά κυρίως αποτελεί μνημείο πολιτικού θράσους.

Η αλήθεια είναι πως η Κυβέρνηση, παρά την κρίση της πανδημίας, σέβεται πλήρως την πρόσφατη Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε τις αιτήσεις για τις κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα για το ενδεκάμηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 ότι πρέπει να δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα.

Και έτσι -με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή- βάζει τέλος στην αγωνία περίπου 2,25 εκατομμυρίων συνταξιούχων.

Επιπλέον, η Απόφαση αυτή είναι ξεκάθαρο αφορά όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές, καθώς η ρύθμιση είναι οριζόντια. Για λόγους ισότητας, περιλαμβάνει, δηλαδή, όχι μόνο αυτούς που είχαν προσφύγει δικαστικά (περίπου 250.000 συνταξιούχους), αλλά και αυτούς που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε πως η Κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα διαθέτοντας για το σκοπό αυτό 1,4 δισ. ευρώ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ρωτήσουν, όφειλαν να απαντήσουν σε ένα απλούστατο, συγκεκριμένο ερώτημα: Γιατί αυτά που λένε τώρα δεν τα έκαναν από το 2016 ως το 2019;

Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν έκαναν τίποτα όσο βρίσκονταν στην Κυβέρνηση δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τώρα τους πάντες και να μοιράζουν λεφτά που δεν υπάρχουν.

Εν πάση δε περιπτώσει, θέλει τεράστιο πολιτικό θράσος το Κόμμα του Παπαγγελόπουλου, του Παππά, του Πολάκη, της προσπάθειας συγκάλυψης στο Μάτι να μιλά για σεβασμό στο Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη…».