Φάρσαλα: Συστάσεις την πρώτη μέρα ελέγχων για μάσκες

Ξεκίνησαν από χθες οι έλεγχοι της αστυνομίας στα Φάρσαλα σε επιχειρήσεις, για την χρήση μάσκας, όπου κρίνεται η εφαρμογή της, σε κλειστούς χώρους, κατ΄ εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στο πλαίσιο της πρόληψης για την μη διάδοση του νέου κορωνοϊού.

Παρατηρώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάζουν έξαρση του ιού, κρίθηκε αναγκαία από το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, η χρήση όλων των μέτρων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης με παράλληλη χρήση όλων των μέσων προστασίας.

Όπως και στην καραντίνα η ελληνική Αστυνομία, έχει την εποπτεία της εφαρμογής του μέτρου και των ελέγχων τήρησης των κανόνων, με τα πρόστιμα να φτάνουν τα 150 ευρώ, σε επιχειρήσεις και πολίτες που δεν τα τηρούν. Χθες πρώτη μέρα στα Φάρσαλα υποχρεωτικής χρήσης μάσκας διενεργήθηκαν έλεγχοι εντός των επιχειρήσεων εστίασης, καφετέριες, εμπορικά και σούπερ μάρκετ (που είχε προηγηθεί προ ημερών η απόφαση), κάνοντας συστάσεις, για την χρήση της σε κοινόχρηστους χώρους,  χωρίς ωστόσο να βεβαιώσουν κάποιο πρόστιμο.

Σε ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Φαρσάλων προς επιχειρήσεις της πόλης έκανε λόγο προειδοποιώντας για την χρήση μάσκας, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, είτε αφορά στους επιχειρηματίες, είτε στους εργαζόμενους, είτε στους καταναλωτές που από χθες παύει να είναι προαιρετική σε υποχρεωτική, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις των εμπορικών επιχειρήσεων, ισχύουν οι προβλεπόμενοι στην Υπουργική Απόφαση 47421/25.7.2020, περιορισμοί και κανόνες τήρησης αποστάσεων.

Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, αφού από χθες ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό/πελάτες σε, καταστήματα λιανικής, γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία - Γ.Γ.