Πανηγυρίζει η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στο Κατωχώρι Φαρσάλων (vid)

Πανηγυρίζει σήμερα ανήμερα της εορτής της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου το Ιερό Προσκύνημα το Ιερό προσκύνημα που είναι κτισμένο προς τιμήν της, στο Κατωχώρι Φαρσάλων. Χθες, παραμονή της εορτής τελέστηκε Mέγας Αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία, παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της Μονής Χρυσοβαλάντου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας εντός του χωριού παρουσία πλήθους πιστών, ενώ σήμερα  ανήμερα της εορτής τελεστεί Θεία λειτουργία. Το ιερό προσκύνημα της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στο Κατωχώρι Φαρσάλων κτίστηκε το 1978 από τον π. Δημήτρη, τους κατοίκους του χωρίου και δωρητές. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο στην εορτή της Αγίας το επισκέπτονται πολλοί πιστοί απ΄ όλη τη Θεσσαλία.

Χιλιάδες είναι οι μαρτυρίες πιστών γυναικών που η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου εισάκουσε τις προσευχές τους και τις βοήθησε να τεκνοποιήσουν. Στους ιερούς ναούς, που τιμάται η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου γίνεται η Ευλόγηση των Μήλων, εις ανάμνησιν των τριών μήλων που δόθηκαν από τον Παράδεισο προερχόμενα, στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Λιτανεύονται τα μήλα μέσα στο ναό και κατόπιν τοποθετούνται μπροστά στη θαυματουργό εικόνα στο ιερό θρονί της Αγίας Ειρήνης, διαβάζεται η ειδική ευχή και αγιάζονται. Η χάρη του Θεού τα μεταβάλλει σε άγια μήλα, τα οποία αν καταναλωθούν ύστερα από τριήμερη νηστεία και με πίστη, μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα με ατεκνία, αλλά και σε άλλα προβλήματα υγείας. Υπάρχει καταγεγραμμένο πλήθος τεκνοποιήσεων αλλά και κάθε είδος θαυμάτων.

Στον εορτασμό της Αγίας Ειρήνης την παραμονή παρευρέθηκαν, ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων Σοφία Χατζηπλή, Νίκος Γκατζόγιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευαγγελία Χαμορούσου, Ιουλία Αγγελακοπούλου, ο πρόεδρος της κοινότητας Κατωχωρίου Βασίλης Βασιλόπουλος, πρόεδροι, τοπικοί σύμβουλοι, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Δείτε όλο τον πανηγυρικό εσπερινό

Βίντεο: Κώστας Αντωνόπουλος