Καιρός: μελτέμι με τοπικές μπόρες και καταιγίδες την Κυριακή

Την Κυριακή, στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία όμως θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.  

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Βελτίωση τη νύχτα. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, πρόσκαιρα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιροα βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θεσσαλία και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι στον Κορινθιακό θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Γενικά αίθριος θα είναι την Δευτέρα ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6, στο Αιγαίο 6 και από το μεσημέρι πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.