Γιόρτασαν την πολιούχο της πόλης Αγία Παρασκευή

Με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων, τίμησαν μεγαλοπρεπώς την εορτή της πολιούχου της πόλης, Αγίας Παρασκευής.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Mέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου και στη συνέχεια έγινε περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, η οποία κατέληξε μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης στην πλατεία Δημαρχείου, και εν συνεχεία, επιστροφή της Ιεράς Εικόνας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, μέσω της οδού Λαμίας.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε στην ζωή της μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Την παραμονή της εορτής στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κων/νος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Γκατζόγιας και Σταύρος Κουκουλιός, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Άρης Καραχάλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κων/νος Μπρόζος, Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Ευαγγελία Χαμορούσου, Γιάννης Τριάντης, Κων/νος Κατσιαούνης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αναστάσιος Δραχμάνης, ο διοικητής του ΑΤ Φαρσάλων Θωμάς Γκούτας, εκπρόσωποι της στρατιωτικής αρχής, τοπικοί σύμβουλοι, Ιερείς, πλήθος κόσμου και πιστών.

Δείτε βίντεο από την πλατεία δημαρχείου