Ε.Λιακούλη: «Η πίστη μας και η παράδοσή μας, είναι τα όπλα μας στις προκλήσεις της Τουρκίας»

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στα Φάρσαλα η εορτή της Αγίας Παρασκευής, όπου παραβρέθηκε και συμμετείχε η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, παρουσία του δημάρχου Φαρσάλων κ Μάκη Εσκίογλου , του αντιπεριφερειάρχη κ Λαδόπουλου, δημοτικών συμβούλων, καθώς  και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η βουλευτής κ Λιακούλη, δήλωσε:

«Ο εορτασμός της οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, έρχεται φέτος να θυμίσει σε όλους μας ότι η πίστη μας και η παράδοσή μας,  κεφαλαιώδες κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορίας μας, είναι τα ισχυρά μας όπλα, για να αντιμετωπίσουμε όλες τις σύγχρονες απειλές.

Η χώρα μας, για άλλη μια φορά, γίνεται αντικείμενο επίθεσης και προσβολής από την Τουρκία, που με πρωτοφανές και ανιστόρητο θράσος, πρόσβαλε ευθέως την οικουμενικότητα του μνημείου της Αγίας Σοφίας, αλλά μαζί και το θρησκευτικό μας συναίσθημα, με τη βεβήλωση του,  παγκοσμίου εμβέλειας,  ναού.

Οσο και να σκεπάσουν με κουρτίνες τα ψηφιδωτά των Αγίων, όσο και καλύψουν τις αγιογραφίες με μουσαμάδες, όσο κι αν προσπαθήσουν να στρώσουν το χαλί του ισλαμισμού για να περπατήσει πάνω του το μίσος και η διχόνοια, η Τουρκία έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια όσων πιστεύουν στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης,  στην ειρήνη και συμπόρευση των λαών.

Η αθληφόρος Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών, διαπερνώντας τους μουσαμάδες και τις κουρτίνες της ασέβειας, δίνει από τα Φάρσαλα, δυνατό μήνυμα  Φωτός και Αγάπης,

Είναι πραγματικά τα μόνα που χρειάζεται ο κόσμος μας για να προχωρήσει…» .