31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, τόσο λόγω της αυξητικής τάσης των νέων κρουσμάτων στα αστικά κέντρα και κυρίως σε περιοχές της Αττικής, όσο και για τα κρούσματα που “εισάγονται” στην χώρα με τουρίστες, κυρίως από βαλκανικές χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται πιο αυστηρά τα μέτρα από την Τρίτη για όποιον ταξιδεύει αεροπορικώς στην Ελλάδα από την Ρουμανία και την Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου αναφέρεται:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4166, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

1166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2095 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.