Μ. Χαρακόπουλος: “Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται ως πειρατές του Αιγαίου!”

«Η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας επιβάλλει περισυλλογή για να εξετάσουμε όσα πετύχαμε αυτά τα 46 χρόνια ομαλού πολιτικού βίου. Αναντίρρητα, η Ελλάδα έχει καταγράψει στο διάστημα αυτό τεράστια πρόοδο. Η δημοκρατία μας αποδείχθηκε στέρεα, οι πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και η χώρα συνεχίζει να αποτελεί μέλος του πιο φιλόδοξου πειράματος συνύπαρξης κρατών, της ΕΕ». Τα παραπάνω τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι η «κορυφαία επιλογή του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή επιβεβαιώνεται διαρκώς. Η Ευρώπη μπορεί να μην έχει πάντα τα γρήγορα ανακλαστικά που θα θέλαμε, αλλά οι αντιδράσεις της είναι στη σωστή κατεύθυνση. Το γιγαντιαίο πακέτο που θα εισρεύσει στην ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα, που υπερβαίνει τα 70 δισεκατομμύρια, μαρτυρά του λόγου το αληθές. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της χώρας, που οφείλουν να αναγνωρίσουν όλοι, ασχέτως αν πιστώνεται πρωτίστως στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει καταφέρει να αντιστρέψει την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος πρόσθεσε ότι «βεβαίως, θα εθελοτυφλούσαμε αν δεν αναγνωρίζαμε και τις παθογένειες της μεταπολίτευσης που πρέπει επιτέλους να υπερβούμε. Ξεχωρίζω την ανάγκη αποκατάστασης του κύρους των θεσμών, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για παρεμβάσεις στον χώρο της δικαιοσύνης».

Βεβήλωση Αγίας Σοφίας

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «δεν λησμονούμε ότι, δυστυχώς, η δημοκρατία μας αποκαταστάθηκε μετά από την κυπριακή τραγωδία και την εισβολή του τουρκικού στρατού στη μαρτυρική μεγαλόνησο, που εκμεταλλεύθηκε τις δικές μας αδυναμίες. Βεβαίως, σήμερα όλα είναι διαφορετικά. Η Κύπρος είναι πλέον μέλος της ΕΕ και όχι των Αδεσμεύτων και ο ελληνισμός είναι ενωμένος και αποφασισμένος.

Η Ελλάδα, όμως,καλείται να αντιμετωπίσει την ογκούμενη τουρκική επιθετικότητα, η οποία έχει προ πολλού ξεπεράσει κάθε όριο. Οι προκλήσεις της Άγκυρας είναι καθημερινές και σε κάθε επίπεδο, ακόμη και σε αυτό των συμβόλων. Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, με τη μετατροπή της από σήμερα σε τζαμί, είναι ύβρις κατά του παγκόσμιου πολιτισμού. Και είναι κρίμα που η παγκόσμια κοινότητα επέλεξε να υποτιμήσει το γεγονός και να υποβαθμίσει την αντίδρασή της.

Οι Τούρκοι έχουν πλέον επιλέξει να συμπεριφέρονται ως πειρατές του Αιγαίου. Η Άγκυρα καθίσταται καθημερινά πιο μισαλλόδοξη, πιο αντιευρωπαϊκή και πιο επικίνδυνη. Αυτές τις ώρες απαιτείται εθνική ενότητα και αρραγές εσωτερικό μέτωπο».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «επειδή η πλέον σίγουρη μέθοδος για να συνετίσεις έναν ανεξέλεγκτο αντίπαλο είναι η δύναμη αποτροπής, οφείλουμε να αυξήσουμε τις αμυντικές δαπάνες, να ξαναστήσουμε στα πόδια της την παραμελημένη εδώ και δεκαετίες αμυντική μας βιομηχανία. Είναι κάτι που είχα επισημάνει μετ’ επιτάσεως και στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες απειλής πολέμου από τη γείτονα να μην αυξάνονται οι αμυντικές δαπάνες».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τηνπαρέμβαση του κ. Χαρακόπουλου